Natasja van den Eng

Voetreflexmassage
Bij u thuis, vanuit uw eigen stoel

Wie ben ik?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in voetreflexologie. Mijn naam is Natasja van den Eng (1964) en ben woonachtig in Arnhem. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik ben betrokken, rustig en gediplomeerd voetreflexmasseur. Ik lever graag een bijdrage aan het welzijn van mensen, ben oprecht en sta vrolijk in het leven.

Ik heb al heel wat jaren ervaring in de zorg. Ik heb in Winterswijk de A verpleging opleiding gedaan. Daarna als Dogela in Het Dorp gewerkt en 8 jaar in de thuiszorg bij Groot Gelre van persoonlijke verzorging – pleister plakken – mensen verzorgen in hun laatste levensfase en vooral soms ook alleen maar luisteren en er zijn.
Ook heb ik ruim 10 jaar een eigen praktijk aan huis gehad waar ik Voetreflex-massage en Shiatsu-massage aanbood. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan.

Ik heb mijn 3 jarige opleiding voetreflexzone therapie + een verdiepingsjaar bij Sonneveld gevolgd en een 3 jarige opleiding Shiatsu therapie bij Qing Bai.

Naast het werken in de zorg heb ik nog een hele grote passie en dat is beeldhouwen in brons en steen. Het is heerlijk om via je handen je ideeën vorm te kunnen geven.
Maar met mijn handen wil ik nog meer aanbieden. Ik heb mijn werk als voetreflex-massage weer opgepakt. En dat kan ik op een veilige manier aanbieden.

Al enige tijd valt nu reeds de term “ Huidhonger “ Nu op dit moment worden mensen van jong tot oud niet of nauwelijks nog aangeraakt en dat allemaal door Corona. Veel mensen zijn angstig, gestrest, eenzaam en hebben slaapproblemen. Dat is echt een groot probleem en een heel groot gemis.

natasja-1

Professionele voetreflexmassage

Thuis, in uw vertrouwde omgeving.
In uw eigen stoel.

Wat is voetreflexologie?

Bij voetreflexmassage wordt er tijdens de behandeling druk uitgeoefend op reflexzones gelegen op en onder de voet. Deze zones corresponderen met organen, zenuwen en klieren in ons lichaam.

 

“Een voetreflexmassage kietelt niet.”

 

Behandelingen
U kunt bij mij terecht voor o.a.:

 • Stress gerelateerde klachten
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Problemen met de spijsvertering
 • Pijnlijke gewrichten
 • Rug, schouder, nekklachten
 • Blaasontsteking
 • Hoofdpijn klachten

 

Maar ook zonder specifieke klachten kun je genieten van een heerlijke voetreflexmassage; gewoon ter ontspanning en om de goede balans te behouden. Voetreflexmassages zijn voor iedereen van jong tot oud!

 

De Voetreflexmassage kan NIET worden toegepast bij:

 • Koorts en griep
 • Aderontsteking
 • Trombosebenen / spataderen
 • Zware medicatie
 • Besmettelijke huidziekten
 • Na het drinken van alcohol
 • Direct na een zware maaltijd
 • Actieve chemo of bestralingskuur
 • Zwangerschap met risicofactoren
 • Grote schimmelvelden op de voet
 • Zwelling of kneuzing aan de voet en enkel
 • Open wonden, plekken of eczeem aan voeten en benen
 • Na een operatie: normale periode 6-8 weken na een operatie, bij ouderen 8-10 weken na een operatie
 • Bij grote oedemen aan voeten en benen, veroorzaakt door hart, nier, vaat en longaandoeningen

Cadeaubon

Maak iemand in je omgeving blij met een bijzonder cadeau:
Een cadeaubon voor een voetreflexmassage.

Wat kunt u verwachten?

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt er gekeken waar blokkades in de energiebanen zitten. Door de zones te behandelen gaat er een stimulerende werking naar het betreffende deel van het lichaam. Hierdoor kan deze zich herstellen of versterken.

Doordat de zones worden gestimuleerd wordt het zelf genezend vermogen van geestelijke en lichamelijke klachten aangesproken. Door de positieve beïnvloeding komt er een doorstroming van bloed, lymfe en energie. Dit zorgt er voor dat afvalstoffen worden afgevoerd en voedingstoffen beter worden opgenomen. Het lichaam wordt weer in evenwicht gebracht en komt tot rust.

 

Wat kunt u ervaren na een voetreflexbehandeling?

 • Een voetmassage geeft ontspanning en welbevinden.
 • Niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam.
 • Het zorgt voor een goede doorbloeding.
 • Het stimuleert de energiestromen in het lichaam.
 • Het bevordert het transport van afvalstoffen naar de uitscheidingsorganen
 • Het verbetert de zenuw- en hormoonfuncties.

Het helpt zodoende bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Geestelijk en lichamelijk kom je tot rust.

 

Er kunnen soms reacties optreden na afloop van de voetreflexmassage. Voorbeelden hiervan zijn: meer of minder plassen, verandering in stoelgang, slaperig, emotioneler dan normaal. Deze reacties duren nooit lang en zijn positief; het is een teken dat er iets in beweging is gebracht. Een extra glas water drinken na een massage zorgt ervoor dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

Tevreden als u dat bent

“Voor mij is de behandeling geslaagd als u tevreden, ontspannen en met nieuwe energie de dag aankunt.”

Wat kost een behandeling?

Graag wil ik mijn kennis en vaardigheden als Voetreflex-massage bij u thuis aanbieden. In uw eigen omgeving in uw eigen stoel.
De eerste afspraak wordt voorafgegaan door een intake gesprek, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
Ik gebruik tijdens de massage een fijne ontspanningsolie.

 

De massage duurt een uur en kost € 45,00.

 

Tip:

 • Ik adviseer u makkelijk zittende kleding aan te trekken. De voetreflexmassage gaat tot aan uw knieën.
 • Zorg dat u in een lekkere stoel kunt zitten waarbij de benen omhoog kunnen dmv. een sta-op stoel of met een krukje.
 • En zorg dat er een kussen en deken aanwezig is. ( tijdens een massage kunt u wat afkoelen. )
 • En graag een stoel of krukje voor mij zodat ik u comfortabel kan masseren.

 

Betalingen
Kosten van de behandeling kunnen contant of per bankoverschrijving (tikkie) worden voldaan. Pinnen is niet mogelijk.

 

Annuleren
Mocht u onverhoopt een afspraak willen annuleren dan kan dit kosteloos tot 24 uur van tevoren. Hierna worden de volledige kosten van de behandeling in rekening gebracht.

Maak een afspraak

Vul het formulier in, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.
  Ik wil graag:

  Deel uw ervaring

  Laat mij en anderen weten hoe u uw behandeling heeft ervaren.

  -

   
   
   
   
   
   
  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  9 berichten.
  Oana uit Arnhem schreef op 15 september 2021
  Ik heb een heerlijke ontspannen massage gehad. Ik heb nu ook minder last van nek en schouderklachten. Ik zal vaker terug komen.
  Ik heb een heerlijke ontspannen massage gehad. Ik heb nu ook minder last van nek en schouderklachten. Ik zal vaker terug komen.... Sluiten
  Nel schreef op 29 augustus 2021
  Vandaag heb ik een heerlijke voetmassage gekregen van Natasja. Voor mij voelt dat als wonderhandjes. Het was werkelijk een heerlijke ervaring! Dank je wel!
  Vandaag heb ik een heerlijke voetmassage gekregen van Natasja. Voor mij voelt dat als wonderhandjes. Het was werkelijk een heerlijke ervaring! Dank je wel!... Sluiten
  Sandra uit Arnhem schreef op 24 juli 2021
  Ik was de eerste klant van Natasja in Spijkerwartier en omstreken. Natasja is een fijn mens die je op je gemak stelt en een fijne massage geeft. Naderhand kreeg ik wel wat hitte aanvallen daardoor kon ik merken dat het wel had losgemaakt. Die kreeg ik namelijk nooit. Dag erop was het voorbij maar was ik ontspannen.
  Ik was de eerste klant van Natasja in Spijkerwartier en omstreken. Natasja is een fijn mens die je op je gemak stelt en een fijne massage geeft. Naderhand kreeg ik wel wat hitte aanvallen daardoor kon ik merken dat het wel had losgemaakt. Die kreeg ik namelijk nooit. Dag erop was het voorbij maar was ik ontspannen.... Sluiten
  Miek uit Arnhem schreef op 24 juli 2021
  Als je een lieve aandachtsvolle massage wilt ben je bij Natasja aan het goede adres!! Echt een traktatie voor jezelf.
  Als je een lieve aandachtsvolle massage wilt ben je bij Natasja aan het goede adres!! Echt een traktatie voor jezelf.... Sluiten

  Of bel

  06 15284462